Boleh pregnant ke??

Hi, sy pernah keguguran awal bulan 8 tahun ni. Pernah cek upt slps keguguran, tapi mmg 1 line dah. Bulan nih tengok calendar dh trlepas period. Ada pening kepala, breast sakit sangat sangat. Saje buat upt tiba2 naik 2 line. Adakah ni tanda sy pregnant?? #firstmom #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

Boleh pregnant ke??
21 Balas

jaga kesihatan ya😄😁sy pun pernah keguguran,syukur skrg usia kandungan 32weeks..

2y ago

Alhamdulillah, itulah. Andaikata ada rezeki sy kalini, doakan sy n kandungan kuat dan sihat. Jaga kesihatan juga yee ❤️ semoga awk n baby sihat dan dipermudahkan segalanya 🫶🏻

jga kesihatan puan..jgn stress..mkn folic asid ya..rehat secukup nya..tahniah..❤

2y ago

In shaa Allah, folic acid Alhamdulillah sy mmg makan dah 3 tahun lebih. Rezeki ank je lambat sikit. Yg gugur haritu, dgn yg skrg ni. Tak sangka dpat cepat mcm ni. Cuma sy bekerja. Risau juga kdang. Cuma bila penat n stress tu rehat skjap. Doakan ada rezeki kami kalini ye. Andaikata ada penghuni dlm rahim sy, doakan dia kuat. Terima kasihh ❤️

pada pendapat sy ye ... tp lbih baik cek dkat klinik untuk lebih kepastian

2y ago

Plan awal bulan depan nak g cek. Skrg mcm takut trlalu awal. Buat masa skrg sy cek dari upt. Doakan ada rezeki kami kalini ye

yea ses.. sy alami juga.. period lmbt 4 hari, cek² eyh +ve 😅

2y ago

Sy lepas keguguran tuh bulan 8. Tunggu period bulan 9. Dalam hati mcm mungkin lepas gugur kott hormon tak betul lagi. Satu hari tuh rasa lain mcm. Tiba rasa nak cek. Dah bape bnyak upt nih semua dua line 😂 awal bulan 10 nih baru nak scan utk sah kan

Lebih kurang mcm saya dulu.. lps gugur pastu lekat pulak😍

2y ago

Itulah, trkejut jugak. Mmg tiap hari cek naik dua line je. Laki bini terkejut tngok preg test tuh. Kita plak bukan jenis yg senang lekat. Bertahun kahwin gugur haritu yg first. Kalau betul preg semoga ada rezeki kalini. In shaa Allah

Org kata org lepas ggur ni subur,,nnt p klinik utk cnfirm

2y ago

Ohh yeke sis. Patut lah kott. Sy mmg ada pcos dgn cyst both ovaries. Doc pun sah kan mmg agak sukar kalau nak preg. Dah 2 tahun lebih jugak tkde apape protection. Gugur haritu first time. Mmg tk sangka pun kalini naik double line lagi. Kalau betul preg, smoga ada rezeki kami kalini. Doakan sy ye sis

tahniah ibu..kemungkinan besar ibu pregnant

2y ago

In shaa Allah, Aamiin. Terima kasih 🫶🏻

Syukur alhamdulillah, tahniah

2y ago

Terima kasihh puann 🫶🏻

nnt confirmkan kt klinik

2y ago

Tulah sis, plan awal bulan depan g klinik smula utk cek

pregnant.congrats☺️

2y ago

In shaa Allah, mudah mudahan. Aamiin. Doakan sy ye 🥰