Positif ke mcm ni?

Sy period 6/12-10/12, harini 1/1/24 dpo14 dapat line samar2 mcm ni dan ikutkn esok tarikh sy period. Harap2 pregnant la mcm ni 😔. Jadi bila masa yg sesuai utk sy scan confirm kehamilan? Excitednye kalau betul pregnant utk org yg ttc ni kan bila dapat line mcm tu..Boleh sesiapa tolong share info tak. Sy ttf utk anak first. #pleasehelp

Positif ke mcm ni?
10 Balas

+ve. tahniah🎉. kira dr last date awak period. utk sah kn kehamilan boleh scan masa usia kehamilan awak masok 6@7w. time ni boleh nampak kantung. bernasib baik boleh nampak baby. nak nampak baby dn heartbeat klip2 scan masa usia kehamilan awak 8@9w dan keatas😊❤️

saya sama due piriod 2/1..21 hb saya cek naik double line samar.... xpuas hati p kk cek alhamdulillah doktor kata pregnant week . sya trs pergi beli clear blue .. pregnant 1_2.. alhamdulillah semoga awak pon diberikan rezeki yg sama

boleh pergi klinik swasta check scan. sy 6week dah nampak kantung & nampak baby mcm biji kacang. Pergi kerajaan pun boleh cakap nak check urite nak confirmkan mengandung. 🥰

+ve tu sis, tahniah! kalau ikut LMP sis dah 4 minggu, seeloknya tunggu 8 minggu untuk scan, nanti inshaAllah dah boleh tengok jantung baby. sis TTC berapa lama?

Dah positif tu. Nanti check lagi seminggu lpas lewat period. Kalau positif lagi memang comfirm dah pregnant. Tahniah sis✨

Saya pun last period 18/11-23/11 . Sampai harini tk datang lagi period . Test hcg tkdi . Negetive😢

naik dua line tu sis. kalau nak betul confirmkan lagi tunggu 2-3 hari pula repeat upt

Tahniah sis. Saya pun tgh ttc last period 9/12. Moga ada rezeki juga buat sy. Amin

Tahniah sis! Pregnant tu. Jgn bt kerja beratt. Bedrestt tau.. 🫶🏻

positif