Leg cramps

Sy now on ubat calcium Carbonate. Perlu ke minum susu lagi? sy mnum je susu, tapi tak minat. Kalau terpaksa jak minum. Tp masok 27wks plus ni terok sangat leg cramps, malam sampai 3x bangun huhu ubat calcium tu dctor yg bagi sebab sy dulu pre ecalmpsia n deliver baby 34wks premature with iugr #pleasehelp

2 Balas

Sy pun mkn ubat calcium tu. Susu tu sy minum bila terasa nak minum je sbb waktu pregnant ni susah nak minum. Muntah tiap kali minum. Kaki cramp ni normal sbb perut makin besar, bg tekanan kat salur darah kaki. Masa nak tido, tinggikan kaki. Letak bantal bawah kaki. Buat selalu senaman pengaliran darah especially sebelum tido atau lepas berjalan banyak. Cara dia, tinggikan sikit kaki, gerakkan pergelangan kaki ke atas dan bawah. Ulang je berapa banyak pun. Utk pam balik darah ke jantung.

1y ago

hehe okay noted mami. tqqq🥰

sis, nak tnya, baby sis yg before ni iugr lahir berat brp? sbb sy skrg melalui nya, pre eclampsia with iugr. skrg baru 26 wks. berat baby latest scan baru 600g.

1y ago

esok repeat scan baby brpa minggu dh? insyaAllah berat naik, doa byk2 ye. take care mommy. harap pregnancy kta d mudahkan🥰