berapa lama kawen baru start jmpa doctor?

Hi sy nk tya wrga ttc sklian..korang start jmpa doc thun keberapa kawen ye? Saya baru 7 bulan kawen tapi masih belum dikurniakan zuriat. Kalau g cek klinik doc layan ke? Sbb mcm masih baru. Tp nk jgk taw kut ada msalah apa2 boleh ikhtiar awal2. Sbb umo makin meningkat ke 30 jdi risau plk.

2 Balas

Setahu sy masih awal lagi. Belum cukup setahun kak. Enjoy ur honeymoon. Sementara Allah bagi rezeki bersama suami, nti dah ada baby sgt2 mencabar. Dorang tetap akan layan kak, cuma doktor akan kasi consultant or suppliment/vitamin jelah. Nti nak check kesuburan dinasihatkan bawa pasangan sekali. Apa pon akak try follow fb: emelda balchin sebab dia doktor sakit puan. Boleh tgk page dia pasal hal2 kesihatan/kesuburan/rahim wanita.

Tunggu sekurang2nya setaun.. belum masuk 30an lg kan..kalau dah setaun, pastu mmg duduk bersama suami isteri, tak pregnant jugak boleh dah gi jumpa doktor