Early scan

Salam..7/7 g confirm scan mengandung kndungan 6w2d (klinik swasta) kalau ikut last period da 7w ,doc ckp normal beza 5d,bila 14/7 scan kandungan still 6w3d ..normal ke ye mcm tu .. saya risau pulak ..sy terlupa nak tya doc ,sbb doc pon diam je mcm tada yang pelik,padahal awal2 da tya last date period sume..#firstbaby

2 Balas

Saya pulak beza dalam 3-4 minggu. Kalau ikut tarikh period, scan masa 25 Jun sepatutnya dah 10w, tapi klinik swasta cakap baru 6w2d. Then, 13 July bukak buku pink, scan dekat KK baru 6w6d pulak. Confuse saya mana betul. Kalau nak ikut tarikh period, masa scan 13 July tu dah masuk 13w. And kalau nak ikut tarikh scan masa dekat klinik swasta, scan dekat KK 13 July tu dah masuk 9w. Kesimpulannya, ovulation saya lambat. And maybe ovulation awak jugak lambat. Tak pelik untuk lari dari tarikh last period. Doktor saya remind untuk datang checkup another 2 weeks untuk lihat jantung baby dah besar sikit and kira EDD.

nnti repeat scan lgi 2w.