Keperluan baby

Sy nk tnye, brg baby mcm mna yg tak perlu beli utk elak membazir @ tak guna. Zaman ekonomi tak ok ni takut jgak ter over belanja sbb excited ? #ingintahu #barangbaby

12 Balas

sy tak beli katil bby . tilam je , tilam pun takyah yg mahal mahal . baju pun takyah beli banyak sgt . almari baju bby pun sy tak beli ,sy beli rak plstik tu jee . carseat sy Claim mycrs je , stroller pun tgk pada keadaan ,tu nt nt bole beli . buai tak yah beli dlu. sy just beli baju nb skit je buat ada ada , yg selebihnya 3-6m tapi tak bnyk pun , lepas berslin bru topup baju , sbb takthu kan bby berat mcmne . mittens botties pun sy beli berapa helai je . bedung sy beli dlm 10 helai je . bedak bby tak payah . tak elok . minyak bby , cream ruam tu penting . barut pun jgn beli bnyk .sy beli 5 helai je . tu pun kalau guna . yg penting kena thu bajet awak . jgn ikut org mmg rabak . sy stakat ni habis 1k lbih je utk smua . Alhamdulillah dah ckup . tggu berslin je tggl tmbah mana yg perlu . kwan sy habis 10k sbb beli banyak benda . last last takguna .