Mommies. Due 21/8. Tkda tnda apa lagi.

Sy nk tnya korang ada bt air selusuh ke? Kena bt ke eh? Nk tnya pengalaman korang mcm mna

2 Balas

saya aisyah..pengalaman saya ank sulung ya betul saya ada buat juga air selusuh..nasihat org tua kita kan..apa kata dorg kita ikutkan ja la..mgkin ada betulnya n ada kebaikan dia utk kita juga tu..air selusuh tu utk dkt2 kita mcm dh sakit nak bersalin tu...kita mnm air tu...dia akan mempercepatkan lagi proses kita nak brnk tu...sb air selusuh ni slunya bidan yg buat air selusuh ni adala doa2 yg dorg bacakan dkt air tu...sb tu bila kita mnm air tu..auto akan jadi sakit terus n xlama kemudian kita akan bersalin...tu ja la pengalaman saya

sy baru turun tanda spot darah arini...sekali dgn contraction 10 minit sekali,2 CM tp doktor suruh balik dulu..Klau anak pertama aritu nurse marah sy minum air selusuh..die kata buat sakit tp takde bukaan