5 week

Hi..sy nk tanya ...sy baru 5 weeks boleh ke mnum air kelapa ?

17 Balas

Boleh minum tapi jgn byak2 sgt sbb baru lagi..minum utk lepaskan ngidam je..klu yg kata tak boleh minum langsung tu kang kesian plak 😁..akak pun baru teringin minum pun secawan je

Boleh je.. jangan terikat sgt dgn mitos zmn dulu. Cuma pastikan yg sediakan air kelapa tu tangannya bersih serta alatan2 nya bersih.

hritu tny nurse. nurse ckp bole ja mnum asal jgn tmbah susu ka gula ka. minum air kelapa original xmau tambah apa2

Dr sy siap suruh minum air kelapa utk tenaga sbb sy muntah teruk. Sbb dlm air kelapa ada garam elok utk badan

First trimester tak digalakkan minum air kelapa. Lebih elok minum bila kandungan da 28w dan ke atas sis

4y ago

Semoga cepat baik sis, banyakkan minum air putih jugak 🤗

Saya minum dr awal pregg sampai sekarang 38week.Alhamdulillah air kencing semua ok..

Sy minum 3weeks lge smpi lah skg 23weeks 3days ssmua baik2 sja

Air kelapa mmg minuman fevret sy sejak hamil ni😅

Kalau saya, saya elakkan sebab masih baru sgt2.

Sya minum,sekali dgn isinya..tapi jarang2 la