darah nifas bersalin czer

Hi semua. Sy ingin bertanya. Klau bersalin secara czer, berapa lama darah nifas keluar. Darah sy kuar x byak. Kuar sikit2 je. Arini Ari ke14 selepas bersalin. Darah dah xde. Normal ke utk yg bersalin czer? #firstbaby #firsttimeczer #xdepengalaman

5 Balas

normal sis.. sye pon first time czer anak no 4 ni.. roc dh terang2 sblm blik.. darah czer mmg mcm tu.. sikit2 n xlame.. sye belom 44 ari dh boleh solat..

Normal rasanya, sbb saya pun 2 minggu je. Bersalin czer anak pertama. Anak kedua normal, 44 hari pun belum habis darah keluar.

Rasa sama je dgn bsalin normal..akak mmg tak pernah kena czer.sbb biasa akak 2 minggu je darah dah sikit

Memang tak lama sebab darah dah disedut & dibuang semasa operation.

Normal... Jgn risau k..