Muntah selepas makan ubat

Hi.. Sy nk tanya.. Ada tips dak untuk mengelakkan muntah selepas mkn ubat "Zincofer" yg doktor bg ni? Nurse suruh minum jus, lepas 10 minit muntah.. Makan dgn vitamin C pon muntah. Makan time nk tido pon muntah. Cmne yer?#ingintahu

Muntah selepas makan ubat
105 Balas

Dah cuba telan dgn air sunquick tanpa gula atau 2 jam lepas mkn? Kalau x boleh jugak, bagitau nurse. Nanti nurse tukar ubat.

saya makan sblum tido. 😅 sbb kalau sy makan sebelum makan atau 2 jam selepas makan, sy tkut sy pun muntah. 😌

saya makan sblm tido minum dengan air jus oren. jadi belum sempat dia nak mual saya dah selamat tido. hehhehe

mcm sy x boleh mkn dgn perut kosong mesti muntah. nurse suggest mkn 2 jam selepas sarapan.. alhamdulillah ok...

Saya makan waktu pgi mmg loya nak muntah.. lepastu tukar makan waktu malam selepas makan tunggu 2jam baru okk

Tukar ubt... Dila pon mla2 misi bg ubt zincofer pastu xblh mkn.. Mkn muntah hbis bgtau misi doktor tukar bg ubt yg ni

3y ago

sama mcm sy

sy mkn ngn air oren lpas tu mkn buah suquick tak rasa nk muntah n loya pon .. mkn sblum tido 2 jam lpas mkn

actually lepas makan tu jgn terus baring..memang akan rasa mual..sebab itu memang side effect zincofer...

saya baru first try mkn ubat ni . mkn seblum tido . tpi sampai ke subuh xtido2 sbb muntah berkali2 . 😥

mungkin tak serasi . sebab saya mkn masa awal pregnant smpai 24minggu zincofer mmg serasi dgn saya