Muntah selepas makan ubat

Hi.. Sy nk tanya.. Ada tips dak untuk mengelakkan muntah selepas mkn ubat "Zincofer" yg doktor bg ni? Nurse suruh minum jus, lepas 10 minit muntah.. Makan dgn vitamin C pon muntah. Makan time nk tido pon muntah. Cmne yer?#ingintahu

Muntah selepas makan ubat
105 Balas

klo makan siang selepas makan nasi memang akan muntah sis.. sis boleh makan ubat ni masa nak tidur. macam saya makan ubat ni dekat nak tidur.

Sy ikut advice nurse je.. 2 options.. either 30min sblum makan, or 2hours slps makan.. minum dgn air mineral je. Alhamdulillah takde mslh 😊

baru kemarin dokter bagi ubat ni .First time makan tu badan rasa lain rasa nak muntah tapi tak muntah sebab bawa tidur lepas makan ubat tu

sy tak makan dah zincofer ke obimin ke memg takleh telan lansung. 😂 sy ganti dgn maltofer. beli dekat farmasi. dia perasa coklat. kemam2 je.

3y ago

Sis yg makan maltofer tp xbkesan, sis tukar makan apa plak ye? Sbb sy pun makn pun mcam x bkesan.. skrg nurse suruh makan 3biji

skrg ni sy cuma makan MALTOFER je..alhamdulillah da kurang angin n muntah...pening pun... klu sy mkn ubt yg KK bagi..mmg teruk saya

saya makan pagi memang nk muntah. last jumpa dktr gitau xbleh mkn pening diorang bg mkn mlm plk. bila mkn mlm ok plak dari mkn pgi

Makan Ferrovit.. Bau dan taste macam Vanilla.. Saya ngam itu saja.. Yang lain ubat saya tak boleh ngam sebab night sickness teruk

makan dengan oren sunquick..jgn cmpor gula air tu..alhamdulillah..sy amal kn smpai skrang tkde muntah pon klo mkn vitamin ni

sy pun makan muntah ubat nii .. memandangkan hb sy okay masa pregnant, jarang nak makan ubat 🤭 sy amalkan jus mamariam aje ..

sama dulu sy mkn zincofer asyik muntah then hb drop lepastu sy tukar makan maltofer alhamdulillah hb mkin naik and maintain 😊