Sembelit trimester kedua. Tolong bagi jawapannn 😭😭🤧

Sy nk masuk 22 week. Asyik sembelit akhir2 ni 😭 seksa rasanya. Ada tak cara untuk nk bagi lawas? Makan sunquick, mulut jadi pahit loya, makan epal, pisang dgn betik, automatik jadi muntah. Makan jambu, perut jadi keras dan angin 1 badan 🤧 nk minum susu beperisa dr tak bagi sbb hb low. Nk makan supplment, loya tak habis lagi. Ubat kk bagi pon susah nak telan. Sape ada pengalaman? Mohon bantu share 😭🤧#ingintahu #firstbaby #1stimemom

18 Balas

Mkn supplement yg kk bg blh elak kn sembelit sbnr ny..sy pn 22w..kena byk minum air masak ye sis

saya minum yakult dengan makan yagurt boleh kurangkan sembelit sis

mnm air msak bg lbh sis... mkn sayur bayam... mkn buah pisang

sis cuba wasap saya 01120863474, saya akan bantu sis :)

Minum banyak air kosong dan cuba makan sunsweet

Makan buah prunes sis. Sy mkn tu elak sembelit

Drink a lot of waterrrr. A lottt..

Amalkn kismis InshaAllah jadi