Nk tnye pndapat

Sy nk hntr ank pngasuh 5 bulan, skrg ni ank bru 3 bulan nk standby botol susu utk die, sy cadang nak beli botol ppsu okay tak? Nk beli 3 trus utk simpan kt rumah pngasuh snng pngasuh tkyh basuh dah just tukar ii je, nk tnye klu baby 5 bulan berapa onz minum susu, kalau 5/6 onz cukup tak??? Sbb sy beli btol ppsu yg smpai 5 onz je, pstu 3 bulan ni nk ganti botol ppsu baru ,,, yg kecik ,, cmne ibu? Sy bole ltai susu perah sy dkat botol susu tu,, n pngasuh just bgi je, cmne ye lps sy perah dkat botol bole ke ltak dkat freezer? Tahan berapa lama, nthen puting ppsu tu pakai puting apa jenis ssuai ,sbb die wide neck , tlg ibu ii sy firstt mom#SeriusTanya #firstmom #bantujawab

5 Balas

first, kalau awk mmg percya dgn pengasuh okey je utk tggal botol ..kalau tak better jgn tggal so awk boleh tgok pengasuh tu cuci botol elok ke tak ..sbb prnh ada kes pengasuh biar smpai puting ada putih2 n daki hitam susu perah boleh letak dlam freezer ..nk tahu ketahanan awk boleh google lgi sng baby mnum ikut demand dia tapi usually 5 oz tu da ckup utk 5 month baby untuk puting smua boleh msuk yg penting puting tu utk wide neck and baby boleh terima puting tu

4w ago

boleh refer ni utk susu perahan

kalau sy jadi awak saya beli 1 dulu try takut anak tak serasi botol tu. based pengalaman ank yg bf mmg ada yg jenis reject botol jd kena try and error. beli 1 try dlu. at least tak membazir. utk try beli je 5oz dlu kalau serasi baru beli size besar

letak dlm chiller je susu baru perah, perah harini utk kegunaan esok. tkperlu stock frozen byk2, bbrp kali minum je tu pun utk emergency cases je. btw pendapat sy, if nk frozen if masuk botol makan space la plk