Makanan pedas ketika hamil?

Sy nk bertanya skrg sy tgh hamil 15w dan sgt suka mkn makanan yg pedas ... Sy risau klau ada kesan sampingan ... Bhya atau tidak klau sy gemar mkn makanan pedas ketika hamil?#bantusharing #pregnancy #jangandibully

2 Balas

boleh makan makanan pedas. cumanya jangan trlampau pedas atau hari2 makan pedas. takut perut awak tak tahan dan cirit birit. kalau cirit birit nanti badan tak bermaya. bahaya pada baby sebab xckup nutrient

sikit2 pedas boleh tapi jgn pedas sangat ya.. kesian baby nanti.. apepun take care ya