Sama2 beringat..

Sy ni darah O.. so mmg tinggi potensi ank kne kuning.. ingat.. jemur bby da tak relevan lagi zaman skrg ni..#bantusharing

Sama2 beringat..
13 Balas

Ank pertama darah O ambik bapa dia..sma jenis darah. saya pula B. Ank mmg lama kuningnya... tinggi sampai perlu admit ward. Tp xjd warded sbb rmh jauh dr hosp. sy lgsg xbersedia yg anak akan tahan ward. waktu tu tgl dgn mertua. suami out-station. sy xsuka menyusahkan sesapa. so sy merayu dekat nurse..so diorg srh dtg check lg esok pg. Sehari2 tu sy usaha turunkn kuning anak..esok pg check..kuning anak dh turun. Syukur 🙏🏻🙏🏻.

4y ago

Daun bunga nie... Uncle teksi yg srh sy cb sbb anak dia guna tu jugak utk rawak kuning cucu2 dia..

saya ada terbaca, kalau anak tu berlawanan jenis darah dgn ibu potensi anak kena kuning sgt tggi. saya ibu berdarah O. anak pertama lelaki kuning, anak kedua perempuan langsung xde kuning dan yg ketiga lelaki tinggi kuningnya.

Saya Pon Berdarah O.. Doktor Suruh Keep On Breastfeed Tapi Sayangnya Susu Badan Saya Tak Banyak.. Balik Berpantang Kat Kampung 5 Hari Je Jemur Alhamdulillah Kuning Terus Hilang 😊

sy drh o+ suami a+ .. ank² semua lahir kuning..tp ank no4 x dek kuning...sy try mnm.susu kambng karihome ms kandungan 8bln..soon baby no 5 ni pn sy akn mnm susu karihome tu

sy pun berdarah O..anak prtama Sy Kuning tk brapa Tnggi Sy mandi kan Anak Sy Labuh Putih Sm Jemur Dlm 10minit mcm tu Alhamdulillah kuning cpt hilang

Sy dn suami drh O ank mmg jaundis. Xpernh jemur ank, cuma bg bby ssu bdn dgn kerap. Sy mnum ssu kmbing, dri 9 turun 8 lps tu 7. Dh xde repeat tsb.

haha... kelakar bile doktor kt wad aritu ckp jemur lh skit2 mase awal pg... mgkin kalau tmpt sesak mcm kl x relevan lh kot.

Betul ibu darah o akan lmbt amk turun kuningnya.. arahannya cuma susu badan dengan kerap

Kerap breast feed je mommy. Insha Allah akn turun. Minum susu kambing.

sy bkn drah O pon kn kuning yg lame..husb n sy same2 drah A..