Nak tahu macam mana tanda baby dah bergerak

Sy new mom, baru 17 week. Macam mana nak tahu baby tu bergerak ye? Sbb hari ni perut ada rasa sakit macam ngilu.. tu tanda baby bergerak atau macam mana?

3 Balas

rasa baby bergerak macam ada bubble dalam perut, rasa gerak gerak halus. tak semua orang sama. ada yang dapat rasa awal, ada yang dapat rasa lambat. macam saya alhamdulillah 16 weeks dah start rasa gerak gerak halus manja macamtu. ngilu tu bukan pergerakan baby. kalau ada rasa bubble atau gerakan halus tu baru gerakan baby. kadang awal awal ni tak rasa sangat gerakan baby. nanti makin besar boleh rasa gerakan tu makin kuat.

17w baby kecik lagi. kalau first timer boleh rasa baby gerak 25-26w. gerak tu macam bubble dalam perut, dapat rasa gerak tu halus jeee

saya kalau lapar atau duduk diam mcm ade sesuatu gerak