Spotting Kehamilan

Hi . Sy nak tanya mengenai kuantiti spotting awal kehamilan, adakah spotting dia kuar secara sikit2 secara berterusan atau tompok2 sahaja? Maaf sebab sy mempunyai tanda awal kehamilan. Saya tak pasti ni period atau spotting.

2 Balas

spotting sikit2 sis, sis dah try buat upt?. Kalau saya, hari saya period tu, dia tompok2 coklat gitu, saya ingt period tak lancar ke ap, dalam 3 hari mcm tu, try upt tngk dah 2 line nk pekat dah. Kalau sis buat upt , upt positif tanda prgnant, tapi kalau darah banyak, di kira bleeding sis kena prgi hospital cek, kalau upt negatif and darah dia lancar mcm period, sis mungkin period. Kalau nak kepastian try upt sis? atau ke klinik, doc akan scan or cek melalui darah.

Maybe spotting. Saya juga begitu sedang mengalaminya. Jumpa doktor dia ckp threatened miscarriage. Doktor terus bagi ubat kuat rahim.

2y ago

tapi semalam sy check upt masih -ve.. perlu tunggu lg 3/4 hari ke kalo betul2 spotting?