Bayi Tidur

Sy nak tanya mcm mne nak buat bayi 1month utk tak tidur sgt waktu siang, kdg tu kesian pulak tak bagi dia tidur sgt waktu siang..mcm pukul brape saya tidur harus tidur kan dia utk dia tidur lebih lama pd waktu malam, sbb waktu mlm kerap sgt terjaga..#firstmom #firstbaby

10 Balas

Baby sy baru 2 bulan. Tapi sy perasan baby akan bangun 4jam sekali kalau dia terus tidur lepas susu. Sbb lapar n tukar pampers. Masa baru2 lahir pun mmg 2-3 jam skli bangun. Tukar pampers, bagi susu. Biar je dia tidur. Google lah waktu tidur bayi mengikut bulan.