berat baby

sy nak tanya , ad x ibu2 dalam ni pregnant baby besarr ?? sy baru 33 weeks tp baby dah besar 2.82kg 🤔

9 Balas

Biasa akan kurang 500g or 500g Dr berat baby tu. Sy scan 36 week baby sy 2.5kg. Sy ada gdm on diet. Masa anak 1st. 34w berat baby dah 4.0. Czer 36w berat baby 4.2kg. Time Kuar 3.90kg 😁 Czer coz baby besar, mak dia kecik je. Doct suggest sebab takut sangkut Bahu time push.

1y ago

Sy pn dgr mcm ni.. 500g.. tp ni berat sebulan ke seminggu sis?

berhati2 la sis.. jauh lg perjalanan ni.... sy 32weeks minggu lepas scan dlm 2.3kg. Tu pn dah kena bebel.. 🥲🥲🥲 Tgh berusaha kawal mkn dan aktif membakar food intake.

Saya 33 week baby berat 2.2kg..pakar o&g kata normal..klu sis, rse nya besar bby sis.. tk pe janji nurse kata ok x pe..janji x de masalah..

saya scan masa 27week 1.2kg lepas tu scan balik 34week 2.2kg kira nya berat baby 1bulan 1kg naik.. nurse cakap jangan makan mlm

kadang2 doc scan xsemua nya btl...mcm saya anak no 2,doc ckp anak saya kecik xsmpai 2kg...tapi bila kluar berat anak 2.75kg..

1y ago

haaa kan.saya anak 3 semua YG doc ckp berat xsama.klu nak details better g specialist lah..mcm saya HR Tu scan 30 doc kat kk ckp by besar lebih dari sepatutnya.scan swasta doc ckp semua ok..bby berat ikut weeks.

sya 35week 2.6kg sya ada gdm tp nsb ank xbsr.. doktor ckp brt ank ok

wahhh semangat 😍sya last scan 29w atau 30w kalau x silap bru 1.5kg🤭

1y ago

ada gdm on ubat .. makan mcm biasa jugak😅

Sy scan 34w baby 4.0. Masa nak czer 36w baby 4.2 Keluar 3.92kg

sy 33 W 1.8+ kg.. doc ckp in range.