Tak pasti sbb alahan susu fm atau sbb cuaca atau persekitaran rumah

Sy musykil dgn ruam yg naik kt area kelopak ngn area eye bag baby sy, area atas mulut hampir2 dgn hidung tu(boleh refer gmbar). ada kaa sbb susu atau cuaca? yg sy tau ruam panas ni naik kt dahi dan area bdn kan? ksian sy tgok baby. mesti gatal🥺 #firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

Tak pasti sbb alahan susu fm atau sbb cuaca atau persekitaran rumah
5 Balas

anak saya 3 bulan leher dia panau hmmm mukaa bintik biasa bby memng cm tu kalau teruk bru spu mcm sis lain ckp tu ..panau ni saya rsau

1y ago

ya Allah... panau yaa. lg risau. msti babu gatal.smoga dipermudahkan urusan sis anak beranak🤲🏻❤️

ruam pns rasanya tu. baby sy pon ada. sy bgai pkai snow white cream. sekejap je hilang. boleh cuba pakai snow white cream. ☺️

1y ago

sy pakai yg wana pink strawberry tu awak☺️

Sis pkai kan cream baby yg moisturiser vitamin E sis selagi x terus sapu kan bahagian ruam tu anak saya pon kena

1y ago

ohh. sy ad org bg hdiah set mandian tu. okay sis nnti sy cuba. tqqq❤️

Sama dengan saya, tanya nurse tadi dia kata normal dan biarkan je .. tapi kita yang kasihan dekat baby

1y ago

iya laa. kesian tgok nya. kdg baby tenyeh2 mata dia. takut jgak sbb susu ka apaa

anak sye pn sme.. kdg lps jari msuk mlut dye gosok mata plak...

1y ago

kannn.. sma la. kdg time tduq pun mcm tu. mcm mengganggu tdur dia jaa. risau tdur tk lena..