Hi salam sy 20w berat sy naik mendadak 64 smpai kena marah dgn misi ada tips x ntuk sy?

Sy mmg lalu makan kalau xmkn pedih perut 😭

3 Balas

sya pn mcm awk time prengnat brat naik mndadak dri 66 ke 90.. tpi misi x mrah apa smua laa..cma sya kna mnum air gula 2 kli sbb tkut ada gdm.. alhamdulillah apa² skit smua x da..cma brat je naik..doc ada jga ckp kt sya tkut drah beku je kat kaki..kna krap brjalan je..x leh ddk lama2...

8mo ago

Yeke ? Sy smpai kena jmpa pkar pemakanan la 🥲🥲 lps tu selang sehari kena p kk check hb sbb low

Saya pun dah naik 8kg dalam masa 5 bulan pregnant. Nurse kata meriah betul ye berat naik. Alhamdulillah xkene marah tpi kene refer dietrician utk try kawal berat. Tpi susah betul nak kawal 😣😣 ni tiap2 minggu kene refer klinik sbb gula agak terlebih dri bacaan biasa. Huhuhu

8mo ago

So far tgh try nak kurangkan nasi😅 nnt tgk lagi sebulan mcm mne

sy pulak kena marah berat x naik2 😂.. mkn lalu je , dh x naik nk buat mcm mne. nasib baik baby semua ok sihat x pe la

8mo ago

sama lah , makan banyak tapi berat tak naik naik .. sampai perut pun taknampak , risau juga nasib baby sihat sokayla .. cuma jeles tengok orang lain preg berat menambah kita macamni je hihi