Mulut pahit

sy mengandug 7mingu..mulot jadi pahit seblom mkn dan akn lebih pahit slps makan n loya lps tu muntah2..buat sy xde selara nk mkn..adkh normal ya first trimstr ni..risau sbb ank sblom ni xda rasa mcm ni..

19 Balas

Sy rsa normal..sbb nya sy dulu msa preg dri first trimester smpai dkt brsalin msih trasa pahit mulut tu 😅😅 mkn ape smua jadi xsedap. Lps brsalin trus hilang rsa tu. Air msak pon jdi sedap. 🤭🤭

normal sy pom macam tu masa mula2..sy paksa makan wlau muntah balik.. bubur nasi dgn ikan bilis je boleh telan berat badan pun turun..sekarang dah naik balik berat badan

saya pun dh msuk 6 minggu dh start rasa pahit mulut. rasa nk mkn benda masam dgn manis je bg hilang pahit tapi lepas mkn pahit balik. mampu tahan jela selagi boleh mkn

sama la saya . mulut rasa pahit . mnum air masak pun rasa tak sedap hahahhaha . tp sy mkn asam sikit utk kurangkan rasa pahit + mual tu .

normal je tapi klau nak hilangkan makan buah , mcam sy , sy makan buah apple hijau untuk hilangkan rasa pahit itu lama" dia makin hilang la

Samalah saya masuk 6weeks skrg tak makan lapar dah makan muntah selera makan langsung tak ada. Nak makan semua benda tak kena 😭

Normal. Sy 4 bulan baru bolh mkn normal n selera balik mcm biasa. Sebelum tu mkanan favorite ke asam semua xjalan

normal sme mcam sye mse first trimester. dah msuk trimester ke 2 baru okay rasa tu n ada selera makan balik.

sy sampai 30 weeks pun masih rse pahit. tp selera dah ada cuma rse pahit tu sentiasa ada

normal..sy minum sunquick xbg loye..myb atas org jgk nk hilang mual tu camne