Pendarahan awal kehamilan

Sy mengalami pendarahan awal kehamilan.. Adakah ia normal? Minta pendapat#firstbaby

7 Balas

Tidak normal sis😭 saya dlu masa awal kehamilan nurse ada bagitahu kalau ada trun darah ke apa terus ke emergency, sis boleh terus pergi check. Moga tiada apa2 yg memudaratkan sis dgn baby🤲🏻

2y ago

Ye sis betul tu! mana2 ibu pregnant awal2 masa bukak buku pink tu lpastu setiap kali checkup nurse akan ingatkan selalu 🥰

Saya pun tengah alami. Semalam pergi emergency sebab ada spotting tiba2. doc cakap ada dua kemungkinan , tengah proses penempelan di rahim atau kandungan x jadi. Inshallah semoga yg baik baik sahaja sis

2y ago

saya pon asal spotting tapi sekarang dah bleeding...doc kata klu bleeding lebih 1 pad terus g hospital..hari ni hari ke 4

sis bk g knk cpt2,sy br lps gugur..klu sakit prt tk kua drh pom kne g .sy asal sakit prt igtkn biasa2 lepastu kuar drh skit.lastly kua drh byk 😭😭

2y ago

saya pon sakit perut + sakit pinggang..mula² turun darah sikit lama² makin banyak.. sekarang doc suh tunggu sampai 2 minggu

pergi jumpa doc ya sis , klu semua dlm keadaan ok , doc akan bagi ubat utk kuatkan kandungan tu dan spenuhnya bed rest smpi la x bleeding 🙏🏻

Kena pergi hospital sis kalau berlaku sebarang pendarahan. Risau jadi apa-apa. InshaAllah semoga sis baik-baik saja 🥰

kalau ikut xnormal.. tp bleeding ni mcm2 boleh berlaku.. pape boleh ke emergency.. doc aje blh tahu keadaan kite..

2y ago

sis better ke emergency ye.. atau klinik...

Pendarahan masa mengandung tu tak normal...