Selera di trimester 2

Selera membuak buak, macam mana nak kawal makan ya? Sy dah naik 3kg sebulan ni sejak masuk minggu ke 16 ni risau checkup nanti nurse bising lah atau normal saje?#firstmom #bantusharing

4 Balas

faham tapi tetap kena jaga ye. jaga portion, jaga waktu makan. kalau berat naik mendadak, nanti kena minum air gula. 3kg sebulan tu banyak tu. Sy lebih 0.5kg pun nurse tny kenapa. tapi dia tak marah la

rujuk buku pink bhgian kulit blkng tu.. ikut bmi masing².. tgok disarankn brp gram per week. kena kawal tau.. 3kg utk 1 bln mmng bnyk tu.. just mkn dlm kuantiti yg ckit tp kerap sdh memadai

3KG mcm bnyk tue sis.. Sis cuba control makan ya.. Tkt sangkut GDM Klu GDM payah nk jaga kena diet strict 😵‍💫 Mcm sy 🤣 Skg sy berat makin turun 😅 sbb diet tue

11mo ago

Nasi suku, gula carbs2 yg boleh naik kn gula kena cut.. Mmg ketat smpi sy turun berat bdn 😵‍💫 Sis google jew GDM diet nanti sis paham

sy naik 4kg.. skrg 18w .. td appointment kne bebel jgkla ngan nurse .. kne repeat balik mgtt 24w nnt .. hmm menyesal xsudah. xtw nk maintain berat macam mne