Kencing kotor admit ward

Sy masih di awal pregnant. Baru 8 week. Baru2 ni sy kerap kencing, kadang2 jadi x lawas. Pergi check doktor, mmg sy ada kencing kotor. Lepas balik dr klinik sy mkn antibiotik, tp lepas tu kencing sy jadi memang tak lawas. Sampai 3 jam tak lawas akhir ye sy lgsg x boleh kencing. Mmg sakit sgt rase tuhan je tahu. Pergi emergency, masuk tiub kencing.. baru lega. Skrg tgh admit ward. Nak tanya ada tak mommy2 yg pernah jd macam sy? Berapa lama masa utk pulih smla dari kncing kotor? P/s: sy mmg kuat minum air (2-3 liter sehari) tp tetap kena kencing kotor..😩 #anakketiga #xpernahkenakencingkotor

3 Balas

Sy pun mcm awk. Tp kandungan dah 6+ months dan mmg ada history UTI. Nak kencing tu tiap minit klu boleh duduk je dlm tandas dan bila kencing nk keluar rasa sakit sgt. Kencing selalu kotor dari anak first lg. Tak lawas kencing sampai rasa baby asyik mengeras then ada darah dlm kencing kena masuk emergency juga dah psg tiub kencing lega sikit. Stay dlm wad 4 hari juga sbb darah tu. Dan bersalin awal pd 29minggu dsbbkan UTI. Sy pun kuat minum air juga tp ttp kena juga.

Sama... saya 12w warded sbb alahan teruk n kncing sgt kotor... sminggu jgk warded then dh ok sikit2 saya bykkn minum air masak n mnum air kelapa mawar syukur smp skg kncing dh bersih

Semoga dipermudahkan urusan ye mommy. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms