Keguguran 6 weeks

Sy keguguran (6weeks) skrg dah 10 hari berlalu darah nifas pun da kering sepenuhnya, dan sy tidak di cuci sbb dr ckp rahim sy tidak perlu dicuci.. ada tak yg mcm sy yg keguguran tpi dr ckp tidak perlu cuci? #firs1stimemom

8 Balas

Saya hujung bulan 10 tahun lpas keguguran jgk (5week) saya mmg kluaq satu ketulan, so bawak prgi klinik.. doktor ckp ni confirm gugur, and doktor check ckp xyh cuci sbb mmg dh bersih xdk darah beku…. Tapi lpas gugur sya rncang dgn husb untuk jarakkan 5bulan, bg rahim kuat balik….Skrng alhamdulillah pregnant second baby dh (8week)

sy bleeding juga dan darah dia warna merah coklat , haritu pergi hspital dah buat scan , pap smears dan cek pintu rahim semuanyaa okay doktor cakap . but masi still bleeding jugaaa , doktor tak bagi apa2 ubat lagi

sy pun first time preganancy, gugur pd 10w. nifas 9hari. lepas bbrp hari pergi scan sekali lg. alhamdulillah dah keluar semua dan rahim pun dah mengecut, jd tak perlu proses cuci dnc

saya mula² tak kene cuci.. sbb doktor kata dah turun habis.. tp saya bleeding sebulan lebih.. saya pergi balik hospital, rupanya ade sikit yg tinggal

iye kandungan yg pertama tahun lepas pon saya keguguran. takperlu cuci. sbb dh kluar semua dan kandungan mase tu kecik lgi. Allah mudahkan

saya pun baru lepas keguguran sama weeks 6 minggu. doc kata x perlu cuci sbb dah jatuh sepenuhnya.

Saya 2 kali alami keguguran sebegini . Be strong ye mommy . Semoga ada sinar yang baru . 🤗

ada je. Sy 2x ggur 7w & 15w semua takde kena cuci sbb semua dh turun habis.