Kandungan berapa minggu mommy semua kena minum air gula?

sy kandungan 15weeks dah kena minum air gula..tp mcm awal sgt plk..mommy semua mcm mn?

Kandungan berapa minggu mommy semua kena minum air gula?
11 Balas

kadang yang kena minum air gula awl ni berat badan obese atau pun keturunan ada kencing manis .. sy masa 12w dh minum air gula . and yes sangkut gdm skrang gdm d/c je sbb bacaan gula terkawal .

2y ago

betul...anak 1st dh 11yrs...hahaha...ni 2nd child

Saya baru je minum hari tu.. Dalam 17 minggu macam tu🥲 Semua oky, gula okay.. darah pun okay.. Cuma kena repeat bila kandungan dah masuk 7 bulan.. Allahh, 🥲

Awal nya. Sy docter ckp 28week nti 😅😅 tu la sy tertanya2 ni nape sy lambat, org lain da lepas 😅😅

2y ago

mungkin ikut klinik kot sis....

saya pun minum waktu 9minggu 😂 anak kedua ada gdm. jadi ada ketiga ni pun sangkut gdm lagi 😓

saya pun minum awal, masa tu bru 10weeks, tapi kena minum balik pla sbb darah x boleh baca 🥺

2y ago

takutnya...hrp tak ada apa² sbb klinik akan call for results

Saya mmg Dr plan on 12weeks. Alhamdulillah lepas. Tunggu yg second pulak fuhh

2y ago

ye..nk minum tadi berjampi jgk la...ha³

Saya 12week dah minum air gula.. sebb obes.. dan sangkut GDM..

saya 6 week da kna minum. skng gdm .da stat insulin

sy 24minggu nnt.. skrg baru 4bulan..

sama lah ....sya pun awal mnum ...