keguguran 13 minggu, pregnancy yg ke 2

Hi, sy harini dh gugur utk kali yg ke 2.. sakit sgt. tahun lepas sempat merasa 5 minggu je. kali ni 13 minggu tp baby xmembesar.. baby size 6 minggu je 🥲 rasa mcm xnk keluar jumpa sapa2 sekarang.. sedih kecewa.. mohon kawan2 doakan sy ada rezeki lg lps ni. xsanggup rasanya nk hadap dgn kata2 org..

5 Balas

Takziah.. ambillah waktu berpantang ni sebagai waktu utk sis redha.. sekiranya ada orang yg menyalahkan sis tk jaga makan ke, tag sis dekat post2 penyakit selalu keguguran ke, sis buat jelah pekak je ataupun ambil jarak dgn manusia tersebut.. anggap yg Allah nk bg kita syurga sebab itu mahal dan perlukan pengorbanan dan keikhlasan 🤍 Saya keguguran bulan 5 haritu 2nd pregnancy. 15week. Baby 10week. Baby keluar dan kami dapat tengok baby 💔 Allah dah pilih kita sis ..

8mo ago

🥹🥹 syurga buat org2 yg sabar kan.. sending virtual hugs to u sis.. kita sama2 kuat ok.. ❤️

Takziah sis…semoga terus kuat., sy pernh merasa mcm sis wktu first pregnancy ..betol rse sedih n kecewa sgt..sis rehatkn n tenangkn diri dulu ye..insya Allah ada lgi rezeki sis lepas nie..yg pnting husbnd kena bg moral support., ignore je kata2 org.,kalau rasa toxic, jauhkn diri..

Salam takziah sis, semoga yang baik2 je untuk sis. Harap sis kuat insyaAllah lepasni ada lagi rezeki Allah nak kasi yang lagi bagus. Dalam ni ramai support sis. Abaikan org yang toxic.. buat masa ni sis rehatkan minda, fizikal ye🩷

Be strong sis..abaikan je kata2 org..sy ttc nak masuk 8thn bru ni preg tp bleeding n doc bg 2mggu kmgkinan gugur jugak .. mgkin ade rezeki yg lebih baik..

8mo ago

Aamiinn

takziah sis...sy faham.perasaan sis sbb pernah kgugurn juga 2x...moga dkurniakan rzeki lg buat sis ya..aamin. rehat byk