Boleh ke mkn ubat flu time hamil?

Sy hamil 20minggu. Xtahan dh 2 3 hari asyik bersin smpai cramp perut. Nak mkn pun tak lalu. Bawa tdur memanjang. Msih juga. Sbb sy alahan debu. #ingintahu #firstmom #pleasehelp

3 Balas

sy pn sama tgh demam selesema. doc bg ubat loratadine utk flu, demam kena mkn paracetamol itu je. selainnya bykkn rehat. bertabah ye kita ibu2 ni

Utk selsema, selamat je kalau makan piriton atau loratidine. utk demam, makan paracetamol. Tapi better jumpa doktor utk check up lebih details..

Boleh. Nanti doktor akan prescribe dos dan ubat yang sesuai, jadi pergi klinik ya.