Keputihan kekuningan

Sy hamil 14 weeks, dan skrg ada keputihan yg warna kekuningan. Tapi ia x keluar setiap masa, hanya kadang2 dan hari tertentu sahaja terutama jika sy terlalu aktif. Adakah normal?

3 Balas

Hi sis....lebih selamat kalau sis check...justì Bagitaw doc kata keputihan sis xnormal...saya punya keputihan kekuningan+gatal jugak..tpi xselalu dtg on off...lps doc amik sample saya ade gbs+ and nnti time bersalin doc suruh amik antibiotic...gbs nii sangat bahaya kalau kena dkt baby...untuk selamat better check saja samaada sis pembawa gbs+ atau x

Better check.. saya pun macam keputihan warna kekuningan.. kdg ada kdg tkda.. bila check positive gbs . Tapi keputihan kadang normal kalau was2 lebih baik check

2y ago

Kalau teruk dr akan bgi antibiotik dengan bagi ubat yg masukkan kedalam vagina kita.. kalau tk teruk mungkin antibiotik ataupun dr hnya pantau sahaja.

keputihan kalau selain wrna putih susu, x normal. x kira kekuningan, hijau, merah, coklat. ada gatal2 bau, kira as x normal.