Keputihan dari awal kehamilan.

Hi mommies, nak tanya adakah normal jika ada keputihan keluar setiap hari dr awal kehamilan ? (now 15weeks) Keputihan ada sedikit bau yg tdk menyenangkan & kadang2 berwarna kekuningan.

3 Balas

baik pergi check je, takut kena jangkitan kulat ke.. sy pun mcm tu . tp keputihan xberbau, cuma berubah warna kekuningan dan bnyk. lps tu dr bagi ubat insert.. skrg dah dh masuk 14week alhamdulillah okay sikit keputihan . dr ckp memang tak boleh lari dah sbb perubahan hormon ketika prgnt.. tp dr pesan supaya jaga mkn jgk.. xboleh mkn manis2. nnty mkin bnyk kputihan

Tak bau , xgatal , xberubah wrna . Takpe. Tp kalau bau , gatal , bertukar warna. Baik pergi check. BAHAYA ye. Bahaya utk awk dn bby dlm kandungan atau slpas lahir. Risau kena jangkitan kuman. GBS . Kalau xcheck awal2 , awk kena gbs, bby lahir terkena kputihan awk tu . Kemungkinan bleh jadi buta. Atau selain dri tu.

gatal tak?