Tidurkan baby

Hi sy firstmom, sy nk brtnya. Ank sy nk masuk 6bulan.. sejak umur 3bulan lg die tk pndai nk tdur sdri.. mlm tu nk tdo msti isap tetek smpai die trtidur bru letak. Kalau tk bg tetek.. die tk boleh tdo.. gosok2 mte smbil nngis.. nk tdo kn die kne bedungkn dlu bru bg tetek smpai trtdo. Tp tk thu smpai bile kne buat mcm ni.. kdg2 ksian tgk die da nk 6bulan pn tdo mlm msih brbedung.. tp die lena tdo smpai pg. Bgon pn nk susu. Lepas tu lepas susu, die tdo balik. Ank sy mnum guna btol.. baby umur berape bulan ya pndai tdur sdri tnpa brbdung dn menetek?#pleasehelp #ingintahu #firstbaby

11 Balas

Anak saya dari baby sampai sekarang 1y7m macam tu lagi netek sampai tetido. Cuma skrg bila dia dah lena boleh lepas dah la. Hihi senget jgk la pinggang ni nyusukan dia ngiring dari baby lgi.