Booking hospital kerajaan

Hi, sy first time mom, nak tanya ada sesiapa sini boleh kongsi macam mana prosedur utk bersalin? Kalau di hospital kerajaan, perlu booking dulu ke? Sebagai contoh kalau hospital sultan ismail johor bahru?

3 Balas

Hospital kerajaan tak perlu booking. Hospital swasta atau hospital semi gov perlu booking. Macam hospital sultan Ismail, kalau awak nak ambil pakej FPP ya perlu booking. Kalau tak, bila dah turun tanda bersalin nanti terus walk in ke PAC.

10mo ago

FPP ( Full Paying Patient). Pakej FPP ni awak boleh pilih doktor, dapat first class ward. Kiranya dapat service macam hospital swasta. Nak ambil pakej FPP ni kena booking dulu. Pernah baca range pakej FPP ni dalam 1k-3k sebab tiada subsidi. Tapi lagi murah daripada hospital swasta. Pakej FPP ni tak semua hospital ada. Saya share link mengenai FPP untuk lebih info https://my.theasianparent.com/full-paying-patient-fpp-hospital/amp

kalau saya, saya call untuk booking sis. mostly kena book before kandungan cecah 30 minggu, kalau lebih memang kena tolak. sis cubalah call dorang.

Mcm sy.. sy call dlu tanye perlu booking/ register ke x.. then sy tanye jgk kne bwk ape.. nk sng sis call je hospital yg sis nk bersalin tu