Berapa bancuhn susu formula untuk newborn

Sy first mom..sy baru nk bg ank susu formula sb susu bdn xcukup..jadi sy nk tnye berapa bancuhan tuk bby newborn supaya kenyang..

3 Balas

brp hari umur bby? susu bdn mmg xbrp ada awl2 ni..kena kerap bg, pastikan lekapan betul, mulut bby isap betul..klu bby mtk tiap stgh jam, beri saja..lama2 susu bdn akn ada smpai tertumpah2 nti. nk bncuh fm ikut arahan kotak. tp kena ingt ada risiko bby tak sesuai. klu x sesuai kena tukar susu smpai dia serasi.

ada tulis kat kotak susu . tp biasanya 1 oz 1 scoop. newborn 2oz dh ckup. 2-3 jam sekali minum. susu fm utk bby ni kne try n error. monitor najis bby. klu x ok kne tukar susu.

ank sy cmpur fm jgk awl ii sbb puting sumbat lg ank first kan.. dlm umur 23hari sy cuba direct susu bdn je . alhmdulillah dpt susu ank smpi besr direct