stress dgn suami saja nk meluah

sy first mom .. skrg dh 34w .. barang baby sume sy yg beli .. dy asyk xd duit je .. pastu kejap2 xdtg keje .. sy yg bekerja asyk fikir nk ot sbb nk cri duit .. due dh dekat.. nk beranak ni pun dy langsung xkumpul duit… kalau malam main game smpai 3,4 pagi… haritu sebuk nk pegi rxz member . duit isteri jugak kne bagi untuk dy makan dgn minyak …. hmm. ni dah hujung bulan kita jugak nk mengemis kat fmily mnx duit hmm..bukan nk bkk aibkan suami.. nafkah batin pn dh xd dh .. nk pgg peluk kita pn xd .. mentangla bdn kita dh naik skrg ni gemuk😞😞.. rasa down sgt.. kami xgaduh pun. cuma masing2 senyap buat hal sendiri. ape pendapat mommy hmm.

2 Balas

sis cuba slow talk dengan husband. kena selalu bg tahu dia yg kita pregnant. kena selalu bincang pasal anak jugak biar dia tahu bukak mata pasal anak. pregnant jangan stress, nanti boleh effect dekat baby. untuk nafkah batin sis maybe dia kesian sebab tgh pregnant takut tak larat. apa apa pun sis banyak kan doa je. semoga urusan dipermudahkan.

Sedih baca post ni tapi stay strong sis, we can do this with Allah’s help. Mintak doa banyak2 Allah lembutkan hati suami & bagi dia sedar. Semoga dipermudahkan segala urusan 🤲