40weeks 2days

sy dh 40w4d, sakit mngeras, jln buka 2cm. dh 2hari dkt wad tp still 2cm je. xde keluar air atau lendir campur darah. doc kata klau xde ape2 esok boleh balik dulu. mcm mna cara nk cepat buka jalan ye ? dan selalu doc bg tempoh brapa hari lg selepas due date tu sebelum dia paksa bersalin.? #pregnancy

2 Balas

mcm pgalaman saya nk bsalin kt anak no 2...saya makan pulur nenas yg tgh² nenas tu...sambil tu buat exercise squat plahan².. InsyaAllah dipermudahkan urusan bsalin sis...

kerapkan mndi sis. klau sembahyang sujud bgi lama sikit..bnykkan berjalan selalu