Buasir tiba tiba

Sy dh 37w tiba2 kena buasir. Ade ker yg mcm saya 😢 mcm mna nk buat ni? First time seumur hidup kne na ni sakitnya lar. Dh lar tgu msa jer nk besalin. Nnt risau susah nk teran msa bsalin tu. Lps bsalin jd okay atau mkin worst ya? Harap ada yg sudi share experience atau nasihat apa2. Risaunya lar hai. #pleasehelp

6 Balas

sapu serbuk manjakani. letak air sikit bg jadi pes. lepas tu tempek dkt buasir yg bengkak. jgn takut ntuk brsalin normal sis. sy buasir stage 4 yg mmg sntiasa ada dkat luar tu. sy brsalin normal. meneran baby pon belas2 kali. tapi Alhamdulillah buasir langsung xsakit/bengkak.

Sy sblum pregnant mmg dh buasir plus dh laser lg. pregnant ad blk, sy jmpe dr mntk ubt sapu n mmg mkn lactulose setiap mlm sblum tdur supaya mmbuang esok pg tu x perlu teran. Dptkn rawatan dr sbb dose lactulose lain2. Sy punya dose 15ml, sblum pregnant 10ml.

Saya kena masa 29 weeks seksa amat.. nk tdo takleh, duduk takleh, last2 suami beli ubat sapu kat farmasi, pastu mak saya tuam guna tungku kecik.. alhamdulillah kecut.. nasib tak buasir berdarah..kalau x lagi teruk agaknya..

saya dah kena 37 w...dia punya sakit 3hari nk baik...bjln jgn ckp ya😢..sbb minum air Milo😂teringin punya psl..last² sapu minyak gamat kurang sikit sakitnya.. rjin mkn buah naga n betik alhamdullilah ok dah

1y ago

buasir sis ambik masa berapa lama nk sembuh????.. saya ni sembelit+buasir lagi.. argh seksa..

Sy xde pengalaman tp kakak ipar sy fobia bersalin sbb buasir. Lambat juga nk baik.. ni dia pregnant lagi sy cadangkan dia czer je 😭😭

1y ago

berapa bulan buasir dia baik??? saya dah 2 bulan belum baik

saya pun kena time 36 wik.