Vaksin pfizer

Sy dh 22week++.,nk tnya kat sini ada x yg dh cucuk vaksin pfizer..? Ada kesan sampingan apa2 x..? #ingintahu #vaksinpfizer

19 Balas

Saya baru cucuk pfizer 3 hari lps.. kesan dia hanya pada tmpt yg kena cucuk je.. rasa mcm lebam & sakit je.. kesan yg lain saya rasa bdn panas & pening² tu je.. lps makan paracetamol dah ok dah esok nya. makesure lps cucuk banyakkan berehat & minum air byk.. sbb akan rasa haus sbb bdn panas.. tips: malam sebelum nak cucuk esoknya, seblum tidur, makan vitamin C 500mg.. lpstu pagi esok, sarapan pagi berat sikit.

sy ccuk pfizer, dos pertama cuma sakit dibahagian cucuk. Untuk dos kedua, sy demam, lengan sakit, bahagian belakang pun ada rasa sakit, pedih tekak. Syukur, baby sy okay Banyakkan berehat, amk vitamin c, jgn skip makan, byk mnm air masak. semoga dipermudahkan segala urusan

Saya sda ckup vaksin pfizer..alhmdulillah msa lpas dos 1 dan 2 sy hny lnguh2 tgn n bgkak kt tmpt inject tu..2 -3 hari mcm tu okay sda..mugkin lain org, lain kesan..tp klu mcm demam ka apa mkn paracetamol..jgn buat krja berat2..😊

Sy dah cucuk 2nd dose and dah matang pun 14hari. Alhamdulillah kalau sy, sehari lepas cucuk je pening dan mual seharian. Keesokkannya Alhamdulillah okay semua. Pendapat sy, depends atas antibody masing-masing…

Saya dh lengkap dua dos, lps dua2 dos tu mesti tangan lenguh 2-3 hari dn rasa berat je kepala. Rest je dan minum air banyak, kalau rasa tak larat sgt makan paracetamol. Kalau tangan bengkak, tuam pakai ais

Kesan sampingan setiap orang berbeza. Banyakkan berehat lepas vaksin tu. Kalau ada demam/sakit kepala, boleh makan paracetamol. Kalau ada kesan lain atau sakit berpanjangan, boleh terus jumpa doktor.

1st dose lenguh/sakit sikit kt tmpt inject.. dlm 3hri ok dh.. 2nd dose demam 1 hri.. sakit dan lenguh2 dlm 3hri ok dh.. Alhamdulillah.. tgh tunggu lgi 7hri lgi bru berani keluar jln2😉

Hi, sekarang saya dah 34 week and dah sebulan lebih cukup 14 hari dua dos pfizer.. Alhamdullilah okay smuanya, baby pun okay 😊 kesan sampingan, lps cucuk tu lenguh kawasan cucuk

Sy cukup 2 dos masa 13w. Alhamdulillah kesan sampingan cuma sakit kepala, pening dan ngantuk sepanjang hari. 2 hari camtu. Lepastu dh ok. Jgn risau sis. ☺️

sy 25weeks bru minggu Lps pi cucuk vaksin frizer... xde kesan pape cuma lenguh bahu je.. dlm 2hari ok dh..