Demam waktu malam sahaja

Sy dah p jumpa dr . Tapi dr ckp demam biasa saja dia bg ubat demam dan antibiotik . Sy nak tau tips untuk turunkan panas bby ketika demam dgn cepat selain jerlum dgn air asam jawa . Sebb demam waktu malam siap meragam lagi . Sy pun koyak jugak sebb esk nak kerja lagi . Mohon ibu-ii bg tips bole

2 Balas

Umur baby berapa? Saya pernah baby demam waktu malam je. Start pukul 6pm sampai esok pagi. Dalam seminggu jugak. Dan dah pernah jadi beberapa kali. Ini apa yang saya buat ya. Saya pakaikan anak pampers je. Suhu rumah saya set tak terlalu panas dan tak terlalu sejuk. Saya jerlum dengan air suam biasa je. Cool fever untuk baby saya letak belakang leher, celah ketiak, celah paha, pelipat betis. Anak saya BF so saya kerapkan penyusuan. Meragam tu ya ada, saya gilir gilir dengan suami layan anak. Anyways, saya pun working mom.

anak sy kerap juga demam. apa yg sy buat adalah kerap jerlum baby untuk kurangkan panas. kalau suhu baby terlalu panas jangan pakai kan baby baju. jgn selimut kan baby just bagi pakai pampers. boleh basahkan kain napkin dn balut baby awak. pantau suhu baby setiap 4jam sekali. pakai kan cool fever dkt blkg bdn baby. dn pelipat baby. sy pon working mom awak dn handle dua anak.sy dn husband pjj. kita mommy yg hebat❤️🌻