Hello mommies, ada yang dah 37 minggu?

Sy dah masuk 37 minggu tapi tiada tanda-tanda nak bersalin. Baby kurang mengeras dan tiada contration jugak. Normal tak?

6 Balas

Saya 37w3d. Masa genap 37w keluar mucus plug tapi tanpa bloody show. 37w1d pergi clinic untuk cek bukaan sebab rasa mencucuk. Dah ada bukaan 1cm & cervix dah lembut. Dr suggest pergi hospital terus memandangkan ni baby no3 saya. Tapi saya nak tunggu tanda lain dulu 😂

9mo ago

Takpe in sha Allah takde pape. doa yang baikbaik. 2 orang anak saya yang sebelum ni pun induce jenis drip. 4jam dalam labor room lepastu bersalin. Semoga dipermudahkan mommy ❤️

sy pun dh 37w3d tpi hnya ada mengers biasa,sakit pinggang ke tulng bontot(mcm org duduk lma),skit kt tulng pelvik...tnda kuar drh pe smua lom lgi 🥴hope brslin sblum due ✨

9mo ago

Haaah sy ada jgk rasa sakit tulang bontot. Cuma tanda air ketuban pecah atau pon drh keluar tu blm ada. Dr dah bagitau awal kena paksa bersalin if habis bulan ne tak bersalin

Sye 38w pun xde tanda2 nak bersalin..sye buat senaman dngn yoga ball n buat briskwalk..harap dpt bersalin this week

9mo ago

Tu laa takut jgk overdue..da trauma anak no 2 induced..pastu takut nak bersalin..no pun rezeki da lekat after 10years..klu bole nak bersalin sebelum due date 😖

saya dah 37w4d tapi masih tiada tanda nak bersalin😅 baby masih selesa duduk dalam perut

9mo ago

Sama mcm sy jgk🤣🤣

Sya 37 6day , pun takdak tanda pape lgi .. cergas sihat jaa cam org tak preggy 😁

9mo ago

Tu la sy risau skrg ne. Mcm takde tanda nak bersalin

sama la ngn saya.. selalu max minggu keberapa ya untuk bersalin ni?

9mo ago

Minggu 40 rasanya. Kalau due dah nak dekat tapi belombersalin dr bagitau kena paksa bersalin. Sy kurang lah pula berapa minggu max bersalin