Banyak berjalan mudahkan bersalin?

Sy dah masuk 36W..sy byk berjalan terutamanya ke mall sbb org kata banyak berjalan ni mudahkan bersalin. Tp bila sy byk jln, pinggul sy sakit & kadangkala sampi ke pinggang. Adakah ini petanda yg baik ataupun sy kena kurangkan sedikit bjln. TQ yg sudi bg pendapat

1 Balas

saya masa mngandung . .aktif sngt p kerja sllu bjln kaki lgpun tmpt kerja dkt dgn rumah . .ada la dlm 10 minit klau bjln kaki . .alhamdulillah . .36 mnggu dh bby nak kluar dgn berat bdn 2.67kg,due date 28/8/2019 tpi bby kluar 31/7/2019