HB makin low

Sy dah makan bayam , minum air sunquick dengan zincofer & amalkan jus jambu batu merah tapi hb makin low bukannya makin naik so nk makan apa lagi ya? Hb bergantung pada pemakanan sahaja atau ada faktor lain juga?

18 Balas

sis elakkan teh or coffee k.. tu buat hb rendah.. kalau bole minum jus mamariam.. hb akan cantik

sy darah dr 11 mendatar dkt 10 lastly 11.1 drop p 9. next week tambah darah 🫠

cuba ambik ubat tmbh darah sebelum tdo,sy biasa ambik sebelum tdo atau subuh pg

Tukar la ubat, saya tukar maltofer n makan guava plain. Hb dari 9 naik 11.6.

boleh Ada faktor lain macam thalassemia. boleh buat check blood test

Mybe ada fktor lain dr segi kesihatan…

cuba try air pomegratte sis

makan asid folik..