Bersalin Awal

sy dah 36w4d, n nurse dah suruh bersedia sbb tanda² sy bakal beranak awal nampaknya, nurse jangka hujung bulan ni even due sy 13/12, ade tak mommy² mcm ni jugak? #firstbaby

2 Balas

Sama mcm saya..skrg 36w5 hari due 12/12..dr suruh get ready..sebb smlm saya sakit contraction dari bgun pagi smpai petang..dr cek bukaan 1cm..dokter kata kalau sakit mkin kuat or ade turun tnda terus pegi hospital..tp harini saya dh x sakit dh..mngeras2 sekjap je perut..

4y ago

Oo, sy cuma nurse ckp baby dah masuk laluan, dah ketat kawasan tu, mybe akan beranak awal. Tapi contractions tu rasa nya tipu² sbb sekejap²

Sy branak 1st baby , 37w, baby mmg dah turun kat laluan 35w tu , 37w tnghmlm keluar tanda , awal pgi dah beranak

4y ago

Ooo, mcm sy kerap mengeras tapi tanda xde lagi, thanks sis