Posisi Tidur

Sy dah 33w2d #firstbaby Blh share posisi tido ibu² x, sy x slesa dah nk tdo mgiring sebelah kanan or kiri....kadang² tsedar msty dh tlentang, klau mgiring sakit blakang n pinggan lh And 1 lg, kadang bila x slesa tido mgiring sy akan tdo dlm keadaan duduk bsandar pada katil, adakah ianya mbahayakan!!?? 😭😭😭....

1 Balas

Boleh tidur mengikut keselesaan, tetapi bila dah masuk 2nd n 3rd trimester digalakkan untuk tidur mengiring ke kiri, ini bertujuan untuk menyalurkan oksigen kepada baby, masih boleh mengiring ke kanan tetapi tolong elak tidur secara telentang bila masuk 3rd trimester Tidur secara duduk tidak membahayakan, normal, kebanyakkan ibu yg dah sarat akan tidur duduk🙃