Naik kan HB

Sy dah 26w .. mslh sy skrg dari dulu Hb low ..9-10 je. Makanan jgn ckp hari2 sy mkn buah jambu 1biji@2biji sehari .. bayam kerang 1minggu tu 2@3x .. Ubt dr KK sy mkn zincofer & ferrous fumarate (iron) pun sy makan ikut time & sy ada ambil susu rizkqi .. So mommy2 apa lagi makanan atau minuman yg boleh disuggest kan yg btl2 boleh naik kan Hb sy? #firstbaby

2 Balas

hi saya pun hb low dulu. skrng saya makan ubt lipofer. tea and coffee saya tk minum. kdg saya minum jus oren. now hb normal okay

Kena jaga pemakanan la