Baby 4bulan selsema perlu buat apa?

Sy da prgi klinik tp masih selsema..ibu2 ada petua yg nak kongsikn bersama sy? #firstmomfirstbaby#pleasehelp

2 Balas

haritu baby sy masuk 4bulan flu jugak sampai menangis2 susah tido sbb takdapat nafas, saya pergi hospital dia bagi nasal drop, tp takboleh pakai lebih dari 3 hari. Kemudian saya sedut hingus dia guna pigeon nasal aspirator tu. Dalam seminggu mcmtu dah hilang flu dia. Kena kerap breastfeed jugak, sbb bdn kita akan create antibodi utk lawan flu baby. Tp sedut hingus dia dulu sblm menyusu, baby taknak susu kalau hidung dia tersumbat

2y ago

oh ye, kat hospital dorang neb baby saya

spray pakai sterimar, pastu sedut hingus guna nasal aspirator.

2y ago

keluar sis....bila da spray tu nmpk dia agk lega nk bernfas ..