Normal ke?

Sy check upt seminggu lepas +ve, maybe pregnang 3-4 minggau sekarang tapi sepatutnya period smlm. Skrg sy dah lewat period 1 hari. Rasa cramp yg mcm senggugut pada ari2 tu. Pinggang dan peha pun rasa lenguh2. Awal2 pregnant akak2 yg lain pun rasa yg sama ke? Puting sy pun bila picit sakit, payudara rasa mcm bengkak. Sy plan baru nak check doc untuk pengesahan pregnant tgh bulan depan. 🥹 tolong ye kakak2 semua 🙏🏻#firstmom

2 Balas

setiap mommy tak sama experience dia awak. ada juga mommy yg awal2 pregnant rasa mcm awak rasa. normal, jngn picit. selagi xde spotting or bleeding, inn shaa allah, kandungan awak okay. kalau belom jumpa doctor pastikn awak dh start makan asid folid. elakkan buat kerja lasak2. elakkan angkat berat. jaga diri.

1y ago

sama2 awak☺️. kalau awak rasa mcm abnormal jangan tunggu pergi je klinik okay.

sama. sy pun nak tnya soalan ni. skrg sy dah ada spotting, dah g scan, masih terlalu awal. better scan waktu 8weeks nanti. skrg scan tak nampak apa. cuma doc bgtau sy, spotting tu tanda bagus. sy pun dlm keadaan jaga2 je skrg. harap awk pun berjaga2 sama.

1y ago

banyakkan bed rest, okay❤️💪. semoga semua nya baik2 saja