Detail scan

Sy cdg nk buat detail scan dlm minggu ni. St dh 20 minggu pregnant dh . Tp sy 2 minggu lepas baru buat scan biase di kk. Ke patut tunggu dulu? #1stimemom

7 Balas

buat je..jika ade apa2 yg x ok dgn baby..at least kita boleh detect awal..dan doc boleh buat surat rujukan jumpa pakar.. terpulang pd individu masing²..sbb detail scan selalunya akan amik masa lama sikit..semua doc akan terangkan satu persatu..bahagian yg paling penting adalah jantung baby tu..saya sgt puas hati dgn penerangan doc..walaupun x paham sgt..tp doc akan cuba explain sampai kita paham..detail scan pun x perlu buat stp bulan..cukup sekali dlm tempoh pregnancy tu..

buat detail scan utk ap ya? if just nk bilang jari sy rasa boleh hold dlu sb bru lps buat scan..risau apa2..sy pun ad niat nk buat detail scan tp kwn ramai xbuat..diorg ckp if scan detail ni mental kena kuat sb if baby ad masalah, akan jejaskan sepanjg tempoh preggy kta..nk push pn xsmgat kata diorg..tp terpulang..sy bt msa skrg hold dlu..tgk mental kuat dlu

3y ago

sy dh buat alhamdulillah semua sihat. cume baby malu tak mau tunjuk muka.

boleh jee sis klo nak buat, ari tu sya ada buat lpas check up seminggu trus buat detail scan, sbb detail scan lebih menyeluruh boleh nampak organ* utama, bagian otak,jantung,buah pinggang, tulang* utama dan lainnya. fikir yang baik* insya allah tk da ppe

3y ago

saya ari tu buat kat clinik az zaara ampang, detail scan +5D rm 160 sis, lain tmpt lain harga sis, klo sis nak buat detail scan je harga biasa rm 110, hari rabu smpai jumat rm 90

Haritu doc kt KKIA srh buat detail scan,saya call utk tanya mcm mn nk buat appointment.doctor ckp 12week & 20 week waktu yg sesuai.tp skrg KPJ kena buat appointment online.12 week tu utk scan sindromdown & 20week utk detail scan

boleh je buat. haritu saya scan di kk, lepastu doc yang suggest buat detail scan di klinik swasta. nak tengok pembesaran baby dengan lebih details. saya buat masa 24weeks.

nak buat boleh je. terpulang. scan banyak kali pun xpe.

boleh buat sis