Rasa Denyut Bawah Pusat

Hi. Sy bru pregnant 19 minggu. Nak tanya, yg bdenyut denyut bawah pusat tu tanda baby bergerak ke? Atau macammana cara kita nak detect baby bergerak? ? #firstbaby #ingintahu

1 Balas

Tu nadi kita sbab masa pregnant akan lebih banyak darah dipam dgan setiap degupan jantung. Baby bergerak pulak, klau masih awal kita akan rasa bubble je dalam perut. Kena baring mengiring dan fokus. Biasanya baby first lambat rasa. Dalam 20+ weeks.