Berlebihan Berat Badan

Hi. Sy bru bkawen sbulan lbih. Skrang tngah prgnant nk masuk 7 mnggu (ikut trikh last period). Sy mmpunyai brat bdn blebihan (113kg). Sngat obes. X sangka boleh prgnant scepat ni sbb rncang nk kurang kn brat bdn dlu sblum prgnant. Risau sngt rasa nk prgi bukk buku pink sbb tkut kna marah dgn nurse. Sapa ada pngalaman bukk bku pink masa brat atas 100kg? Bgi kata2 smangat please 😭 #firstbaby #jangandibully

1 Balas

sya pun msa buka buku pink tu berat badan berlebihan >100 .. sya pi buka buku pink tu mcm biasa ja .. insyaAllah nurse xkn marah pun .. cuma sepanjang pregnant ni kita kena kawal berat badan kita la .. jgn sampai naik trlalu mendadak .. mcm sya kn sya kawal permakanan juga la .. tapi kadang tu trbabas la juga bila mai mngidam ni 😃 .. tapi kalau naik pun hbis kuat 1kg then bila kawal permakanan tu turun balik .. mcm sya arini pi check up berat naik 1.5kg dri dua mnggu lepas .. kena refer doktor sbb berat naik .. tapi dktor x marah pun sbb sepanjang pregnant ni sya cuma naik 3kg dri waktu buka buku .. now sya dh 32weeks .. cuma bila kita obes time pregnant ni kena mnum air gula 2x la .. sbb takut sangkut gdm .. tapi alhamdulillah sya smua ok .. bacaan gula smua ok ja .. so jgn takut buka buku nah .. rilex jee ♥️